Cemal Aksoy

Son Görülme: 7 ay önce

Cemal AKSOY (Trabzon Beşikdüzü ) Emekli Başkomiser Beşikdüzü Belediye Meclisi Eski Üyesi Hacıahmetoğulları Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Trabzon Hâkimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muharip Gazi (13.12.1954 Kıbrıs Barış Harekâtı) Trabzon Hâkimiyet Gazetesi imtiyaz sahibi Cemal Aksoy 1954 yılında Zonguldak ili Kozlu ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Bozlu köyünde ortaokulu Trabzon Atatürk ortaokulu ve Beşikdüzü ortaokulunda, Lise’yi Tokat Niksar lisesine bitirdi. 1974 yılında İskenderun ilçesine asker olarak gitti. Kısa süre sonra birliği ile Kıbrıs Barış Harekâtına Deniz Güverte serdümeni olarak katıldı. Girne sahillerine Mersin’den aldıkları asker, teçhizat, araç gereçleri çıkarmakla görevli Turgut Yılmaz isimli 112 nolu çıkarma gemisinde Çavuş olarak görev yaptı. Mersin, Taşucu Girne arasında Yunan askerlerinin ateşi altında karartma yapılarak asker ve teçhizat nakillerine katıldı. 1981 yılında, Gazilik unvanını kazanarak devlet tarafından şeref aylığı ve madalya ile ödüllendirildi. 1976 yılında terhis olarak memleketine geldi, Ankara Polis okuluna daha sonra Tokat, Kars, Kütahya, İstanbul, Ordu, Fatsa, Elazığ, Isparta illerine tayin olarak 34 yıl 3 ay görev yaptı. Meslek hayatı boyunca onlarca maaş taltifleri, Takdir, Teşekkür belgeleri ve beratlar aldı. Başkomiserlik rütbesi ile 2003 yılında Isparta il Emniyet Müdürlüğünden emekli oldu. Emekli olduktan sonra 2004-2009 tarihleri arasında Beşikdüzü Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Daha sonra 2011 Ağustos ayında Trabzon Hâkimiyet Gazetesini çıkartarak, hem basılı yayın hemde internet gazeteciliğine başladı. Halen Trabzon Hâkimiyet gazetesinin imtiyaz sahibidir. Birçok dergi ve gazetelerde çeşitli araştırma yazıları ve makaleleri yayınlanmaktadır. Trabzon İstikbal gazetesinin yazarı ve kurucuları arasındadır. Birçok sivil toplum örgütünde üyelikleri olmakla birlikte Hacıahmetoğulları Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı’dır. Evli iki erkek bir kız 3 çocuk babasıdır.

Üyelik tarihi Nis 14, 2020 cemal-aksoy@hotmail.com.tr

Takip Edilen (0)

Takipçiler (1)

KTÜ RİZE ve GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTELERİ