Hırsıza, arsıza, namussuza gün doğdu!..

Türk milleti ile diğer dünya milletleri arasında beşeri yönden birçok farklılık var. Son yıllara kadar dünyanın en köklü ve eski medeniyeti olmakla övünürken bu günlerde toplumumuzda hemen her alanlarda ciddi çözülmelerin olduğunu üzülerek açıkça görür olduk.

Aile eğitiminin sıfıra inmesinin yanında, modern eğitim adı altında öğretmenin öğrenciye müdahale edemez hale getirilmesi, kıyafet, sac sakal rezaletleri, disiplin kurullarının yok sayılması, sınıfta kalmanın kaldırılması gibi nedenler okul eğitimini de işlevsiz hale getirdi.

Uyuşturucu madde kullanım yaşı ortaokul seviyelerine kadar indi. Bazı öğrencilerimiz okullarında olmaları gereken saatlerde sokaklarda, caddelerde parklarda, alt geçitlerin etraflarında, Esrar, Bally, Bonzai ve uyuşturucu hap kullanarak perişan vaziyette gezmeye başladılar.

• Vakfıkebir ilçemizde bazı öğrenci velileri basın kuruluşlarına müracaat ederek, gençlerimizin, çocuklarının önemli bir kısmının madde bağımlısı olduklarını aşikâr olarak uyuşturucu madde kullandıklarını ve bu suçlarla mücadeleden sorumlu kurumlardan hiçbir netice alamadıklarını haykırdılar. Çocuklarının uyuşturucu bataklığından kurtarılmasını dilediler.
  • Beşikdüzü ilçemizde uyuşturucu kaynaklı olaylar neticesinde bir adet ölümlü ve çok sayıda yaralamalı adli olaylar oldu. Adacık Öğretmen Evi, BEST-OTEL, alt geçitler yakıldı. Bu olayların hiç birisinin sanıkları yakalanmadı.
  • Uyuşturucu ile yakalanıp haklarında adli soruşturmalar başlatılanlar ceza evlerine girenler çıkanlar oldu.
  • Basın ve yayın organları hassasiyetle konunun üzerine giderek gerekli uyarılarını yaptılar fakat bu olumsuzlukların önüne geçmek mümkün olamadı, hatta bazı basın mensuplarımız ilçelerin imajlarını bozdukları gibi haksız ithamlarla muhatap oldular.

Son dönemlerde ülkemizde yaşanan siyasi çalkantıların da etkisiyle vazifesinden, görev yerinden veya makamından emin olamayan kamu görevlileri bu hayati önemli sorunlara yeterince kendilerini verememektedirler. Bu halde toplumun çok önemli bir sorunu olan uyuşturucu ile mücadele maalesef dibe vurmuştur.

Hal böyle olunca Hırsıza, Uğursuza, Arsıza ve ülkedeki en büyük uyuşturucu tüccarları olan terörist örgütlere gün doğmuştur. Bekledikleri olmuş, hasretle bekledikleri günlere ulaşılmışlardır.

Ümitle bekliyoruz ki, devlet görevlileri bu miskinliği ve uyuşukluğu kısa süre içerisinde üzerlerinden atarak ehil kadrolarla görevlerini yerine getireceklerdir. Aksi halde gidişat hepimizi üzecek gibi. Yerin kulağının dikkatine.

Haziran 2014 Trabzon. cemal-aksoy@hotmail.com.tr